SBI Associate Bank PO 2014 Question Paper Answer Key

SBI Associate Bank PO 2014 Question Paper Answer Key November 2014,SBI Associate Probationary Officers 2014 exams held in the month of November 2014.Candidates can check their SBI PO Associate Banks 2014 Question Paper as well answer key will be provided here. Candidates who appeared State Bank of India Associate Bank PO exam 2014 and who are going to appear in future can check their SBI Associate Bank PO Answer key 2014 and General Awareness Questions here. Check SBI PO Associate Bank exam held on 09th November 2014 General Awareness Questions here.

Name of the Bank: State Bank of India

Name of the Exam: SBI Associate Bank PO 2014

09th November 2014 Morning Shift General Awareness Questions:

1).What is the full form of NPS?

Ans: National Pension Scheme

2).World Rabies Day?

Ans: 28th September

3).Ping in the computers used for what Purpose

4).Who among the following belong to Sport “Tennis”?

Ans: Novak Djokovic

5).”God of Small Thing” author?

Ans: Arundhati Roy

6).Which among the following is the regulatory body of RRB (Regional Rural Banks) ?

Ans: NABARD (National Bank for Agriculture and Rural Development)

7).What is full form of PDF?

Ans: Portable Document Format

8).Winner of Nobel Peace Award 2014?

Ans).Two members won Nobel Peace Award 2014 (Malala Yousafzai & Kailash Satyarthi)

9).What is the RBI Policy related to money laundering?

Ans: KYC (Know Your Customer)

10).Mutual funds (MFs) are generally regulated by ___

Ans: SEBI (Securities and Exchange Board of India)

11).The Processor Speed measure in _____

Ans: IPS (Instructions per Second)

12).What does PING in the computer networking utility?

Ans: PING (Packet InterNet Groper)

13).There is a question on Repo Rate

14).The function of “Ctrl + S” in MS Word?

Ans: S stands for SAVE file or page or document

15).What is Co-Branding?

Ans: Use of 2 different brand names for single product

16).Interest can be calculated on Savings Account is on ______ basis?

Ans: Daily base

17).Where in the world there is no Nuclear Plant?

Ans: Kenya

Note: Based on memory we provided General Awareness and Some Computer Awareness questions held on 09th November 2014 morning shift SBI Associate Bank PO 2014 Question Paper.

About the Author
Hi Guys. I am Rahul Dhiman, the owner and Editor of this Blog. I am a Computer Science Engineer and a part time Blogger. My aim is to provide information about topics related to Jobs, Recruitment's, Results, Tech & Tips and much more. You can follow me on Twitter, Facebook and Google+.
  1. Anonymous Reply

    hello admin,

    thank u pfr the gk secction….can yu furnish the entire question paper of this exam?

    • Rahul Reply

      As SBI Associate Bank PO exam is of online test mode,we can not get all questions home.So based on memory we have provided GK questions as members feel this General Awareness Section Toughest.If we obtain them more,sure we shall furnish here soon.

Leave a Reply