VRO Exam answer key 2014

Answer Key is Ready for VRO/VRA 2014.Exam conducted on 02/02/2014 for Village Revenue Officers(VRO) and Village Revenue Assistant(VRA) by Chief Commissioner of Land Administration given in employment news.We are submitting you an approximate ANSWER KEY of VRO Exam 2014 valuably given by some Senior Professors.Candidates are requested to check their score as given below.The Primary key for VRO/VRA 2014 exam is going to be released on 04/02/2014.

VRO 2014 Key

Total Number of questions : 100 Q

Total Number of Marks : 100 M

Time Duration : 2 Hours

Answer Key for VRO 2014 :

1).If the Compound interest is calculated half-yearly,the interest payable at the end of one year on Rs.16,000 at 10% rate is,

Ans : Rs.1,640

2).The Volume of a sphere of radius r is,

Ans : (4/3)  r3

3).The sides of a rectangle are in the ratio 4:9 and its area is 144 Sq.m.The perimeter (in meters) of the rectangle is,

Ans:52

4).If v is the volume of a cube of edge 3 cm and V is the volume of a cube with edge 12 cm,then v:V=,

Ans:1:64

5).The total surface area(in sq.cm) of the rectangular box with dimensions 6cm*9cm*12cm is,

Ans:468

6).Let a be the side ofa square,t be the side of an equilateral triangle and a:t = 4:5.If S and T are the perimeters of the square and the triangle respectively,then S:T =,

Ans:16:15

7).The area of the triangle with sides 4cm,5cm,√41cm is,

Ans:10 sq.cm

8).The decimal representation of (232/25) is,

Ans: 9.280

9).The largest fraction,among the following,is,

Ans: 9/11

10).Aluminium of volume one cubic meter is used to prepare an aluminium sheet of 1000 square meters.Then the thickness of the sheet(in cms) is,

Ans : 0.1

11).If “ARMY” is coded as “BSNZ”,then the code word for “SOLDIER” is,

Ans:TPMEJFS

12).If the word “QUESTION” is coded as “NOITSEUQ”,then the word coded as “NOISSIMMOC” is,

Ans: COMMISSION

13).1,3,6,10,15,____,28,36

Ans:21

14).1,4,10,28,___,244

Ans:82

15).BE,CG,DI,___,FM

Ans:EK

16).Odd man Out, 14,12,13,16

Ans:13

17).Odd man out,25,49,64,81

Ans:64

18).During 2014,the Independence Day of India falls on which day of the week ?

Ans: Friday

19).If a*b = a (square) + b(Square)-3ab,for any number a and b,then {1*(-1)}*{(-1)*1} =

Ans: -25

20).Three persons stand at the vertices of a right-angled isosceles triangle ∆ ABC.If B is north to A and C is east to A,then the direction of C with respect to B is,

Ans:South-East

21).The Longest river of India is,

Ans: Ganga

22).Which of the following countries is located in Africa?

Ans:Morocco

23).Ajanta and Ellora caves are located in the State of,

Ans:Maharashtra

24).Satish Dhawan Space Centre is located at,

Ans:Sriharikota

25).Father of Local Self Government in India was,

Ans: Lord Ripon

26).18th International Children’s Film Festival was held at,

Ans:Hyderabad

27).Founder of Gupta Dynasty was,

Ans:Sri Gupta

28).Milk tastes sour when kept in the open for some time due to the formation of,

Ans: Lactic Acid

29).Katyayani Vidmahe,who recently received the Central Sahitya Akademi Award,is a professor of Telugu is,

Ans:Kakatiya University

30).Headquarters of South Central Railway are at,

Ans: Secunderabad

31).Maulana Azad National Urdu University is at,

Ans:Hyderabad

32).Conversion of chemical energy into electrical energy occurs in,

Ans:Battery

33).Of the following,who was the first social reformer ?

Ans:Raja Rammohan Roy

34).Which of the following states does NOT share a boundary with Andhra Pradesh?

Ans: Kerala

35).Nobel Prize winners in Chemistry,Economics,and Medicine for 2013 are from,

Ans: United State of America

36).Which of the following is a Central University?

Ans: Maulana Azad National Urdu University

37).Human Rights Day is observed on,

Ans:December 10

38).The Two planets lying between the Sun and the Earth are,

Ans:Mercury and Venus

39).Chairperson of National Commission for Backward Classes is

Ans:Justice V.Eswaraiah

40).Who won the 2013 U.S.Open Tennis Men’s Singles title in September 2013?

Ans:Rafael Nadal

41).The number of prime numbers up to 20 is,

Ans: 8

42).The prime number,among the following is,

Ans: 401

43).2+1/(2+1/(2+½)) =

Ans: 29/12

44. 1/7(15.4/0.11) =

Ans: 20

45. √5625 + √56.25 + √0.5625 =

Ans: 83.25

46).If the average of x,y,z and 60 is 75,then the average of (x-17),(y+30) and (z-13) is,

Ans: 80

47).The average of the even numbers between 21 and 29 is,

Ans: 25

48).The average of k numbers a1,a2,….,ak is 123.If the sum of these numbers is 2214, then k=

Ans:18

49).A can do a piece of work in 25 days and B in 20 days.After they worked together for 5 days,A goes away.The number of days required for B to complete the remaining work is,

Ans: 11

50).Pipe A fills an empty tank in 8 minutes and Pipe B can empty the full tank in 10 minutes.If both the pipes are opened simultaneously,the time required to fill the tank is,

Ans: 40 Minutes

51).In a right-angled triangle,one side is 5 cm and the hypotenuse is 13 cm.Then the third side is of length,

Ans: 12cm

52).If the selling price of an item is Rs.55,one gets a profit of 10%.To get a profit of 30% on the same item,the selling price is

Ans: Rs.65

53).By selling an item for Rs.150,one gets a loss of 25%.The cost price of the item is

Ans: Rs.200

54).If a man covers 8.4 kilometers in 3 hours,then the distance he can cover in 5 hours is,

Ans: 14 km

55).A train,150 meters long,is running at 54 kmph.The time taken by it to pass a telegraph pole is

Ans: 10 seconds

56).An alloy contains 36% of copper.In a sample of 2 kilograms of the alloy,the quantity of copper is

Ans: 720 gm

57).In a 40-litre mixture of milk and water,the water is 10%.How much water is to be added to get a new mixture in which the water is 20%?

Ans: 5 litres

58).16% of x/4 is equal to

Ans: x/25

59).The compound interest on Rs.10,000 for 2 years at 10% per annum is,

Ans: Rs.2,100

60).The simple interest on Rs.4,000 for 8 ½ months at 9% per annum is,

Ans: Rs.225

61).”Competition Success Review”monthly is published from

Ans : New Delhi

62).”White Revolution” is related to

Ans: Milk Production

63).India is the largest producer and consumer of,

Ans:Tea

64).Who was regarded by Gandhiji as his political guru?

Ans: Gopal Krishna Gokhale

65).Present Chief Minister of Uttar Pradesh is,

Ans: Akhilesh Yadav

66).Oscar Awards are given in the field of,

Ans: Cinema

67).National Institute of Nutrition is in the State of

Ans: Andhra Pradesh

68).Twelfth Five year Plan will be operative for the period

Ans: 2012-2017

69).The State which contributes 70% of Indian Coffee and Silk is

Ans : Karnataka

70).The famous “Gayatri Mantra” is from

Ans: Rigveda

71).The famous tombs of Qutub Shahi rulers are located close to which of the following forts?

Ans: Golconda Fort in Hyderabad

72).Red Fort of Delhi was built by

Ans : Shah Jahan

73).Which language is popularly called “Italian of the East” ?

Ans: Telugu

74).Father of Andhra Renaissance was

Ans: Kandukuri Veeresalingam

75).Konda Venkatappaiah is called by the title,

Ans: Desha Bhakta

76).Scheme aimed at providing training for employment to unemployed youth in Andhra Pradesh is,

Ans: Rajiv Yuva Kiranalu

77).In which district of Andhra Pradesh,is the “Andhra Pradesh Paper Mill” located ,

Ans: East Godavari

78).Of the following,who was the Speaker of the Andhra Pradesh Legislative Assembly?

Ans: D.Sripada Rao

79).Of the following,who acted as the Chief Minister of Andhra Pradesh for the shortest period,

Ans: Nadendla Bhaskara Rao

80).Which of the following is based on renewable source of energy?

Ans: Solar Power Plant

81).The most populous State in India is

Ans: Uttar Pradesh

82).In terms of population,the smallest country in the world is,

Ans: Vatican City

83).Part-IV of the Indian Constitution deals with,

Ans: Directive Principles of State Policy

84).Which Amendment to the Indian Constitution provided Constitutional status to Panchayati Raj Institutions ?

Ans : 73rd Constitution Amendment

85).The first Chief Minister of Andhra Pradesh was,

Ans: N.Sanjeeva Reddy

86).Which of the following is a viral fever?

Ans: Dengue

87).The Populated Metro City in India is,

Ans: Mumbai

88).Former Union Home Secretary,Vinod Kumar Duggal became the Governor of

Ans: Manipur

89).Chairperson of the newly established Bharatiya Mahila Bank is,

Ans: Usha Anantha Subramanian

90).Most of the Sugar Production in India is from,

Ans: Uttar Pradesh and Maharashtra

91).The last Chief Minister of Hyderabad State was

Ans: B.Ramakrishna Rao

92).Ramappa Temple was built during the rule of

Ans: Kakatiyas

93).Hyderabad city was built by

Ans: Muhammad Quli Qutubshah

94).”Sribagh Agreement” was signed by the leaders of Circars and Rayalaseema in

Ans:1937

95).Gandhi visited Hyderabad in connection with the uplift of Harijans in the year

Ans: 1934

96).Which Vitamin is knows as Ascorbic Acid?

Ans: Vitamin C

97).As per 2011 Census,the total population of Andhra Pradesh is

Ans: 8.46 crore

98).Which of the following is a non-infectious disease?

Ans: Goitre

99).The First education Minister of India was,

Ans: Abul Kalam Azad

100).The first woman Governor of a State in free India was,

Ans: Sarojini Naidu

Note:  Candidates can leave a comment if any queries.If the results are helpful,kindly let us know,so that We can help you further more effectively.

About the Author
Hi Guys. I am Rahul Dhiman, the owner and Editor of this Blog. I am a Computer Science Engineer and a part time Blogger. My aim is to provide information about topics related to Jobs, Recruitment's, Results, Tech & Tips and much more. You can follow me on Twitter, Facebook and Google+.
  1. p. arun Reply

    Excellence of website 60 is wrong 255

    • Ambala Kittu Reply

      Yes, The answer actually is “255”.
      Explanation:-
      Principal = Rs.4000/-
      T = 8(1/2) months = Convert in to years = 17/24 years
      Rate = 9%
      We need to find, Simple Interest .
      Simple Interest = PRT/100
      = (4000*9*(17/24)) / 100
      = Rs.255/-
      Therefore, Simple Interest = Rs.255/-

Leave a Reply