SBI Associate Banks Clerk Previous Question Paper 2012

SBI Associate Banks Clerk Previous Question Paper 2012, held on 07th October 2012 has been provided here. Candidates can check General Awareness questions asked in SBI Associate Bank Previous Paper Clerk 2012.As this SBI Associate Banks Clerk recruitment 2014 is going to gill number of vacancies candidates can start preparation from now. Check General Awareness Questions asked in SBI Associate Banks Clerk Previous Model Question Paper 2012.

Name of the Bank: SBI Associate Banks

Name of the Job Position: Clerical Cadre

SBI Associate Bank Clerk 2012 Exam held on: 07th October 2012

SBI Associate Bank Clerk Recruitment General Awareness GK Questions:

1).Poverty line is expressed in terms of an overall ____

Ans: Per Capita Income

2).Who of the following is the author of the English Novel “The Namesake” ?

Ans: Jhumpa Lahiri

3).The abbreviation UIDAI stands for

Ans: Unique Identification Authority of India

4).Kanha Tiger Reserve is situated in Mandla district of ____

Ans: Madhya Pradesh

5).At the Official March past in the opening ceremony of the 2012 London Olympics, the Indian contingent was led by ______

Ans: Sushil Kumar

6).Who amongst the following Indian contestants in the 2012 London Olympics 10 meter Air Rifle event won a bronze medal?

Ans: Gagan Narang

7).Which of the following is a global international organization dealing with the rules of trade between nations?

Ans: WTO

8).Excise duty is the tax levied on _____

Ans: Production of Goods

9).Union Budget is presented in the Parliament by the _______

Ans: Union Finance Minister

10).In the Union Budget for 2011-12, Very Senior Citizens were defined as those who are over _____

Ans: 80 years of age

11).A tax based on the value of Property/Product is called _____

Ans: Ad Valorem Tax

12).Who is the present Governor of the Reserve Bank of India?

Ans: Dr.D.Subbarao

13).The term “Plastic Money” refers to _____

Ans: ATM/Credit Cards

14).It is mandatory to quote which of the following identification number on all large value financial transactions?

Ans: PAN

15).Which of the following typhoons hit the east coast of China on 08th August 2012 ?

Ans: Haikui

16).The term FTZ stands for?

Ans: Free Trade Zone

17).Which of the following is an American Multinational retailer corporation that runs chains of large discount department stores and warehouse stores?

Ans: WalMart

18).Who amongst the following is a Nobel Laureate in Economics?

Ans: Dr.Amartya Sen

19).”Outlook.com” is a new e-mail service recently launched by?

Ans: Microsoft

20).Jamaican sprinter Usain Bolt bagged gold in the 2012 London Olympics in Men’s 100-meter race as he set an Olympic record of ____

Ans: 9.63 Seconds

Note: The Other 20 General Awareness Questions will be updated here soon. Kindly revert back for left questions.

About the Author
Hi Guys. I am Rahul Dhiman, the owner and Editor of this Blog. I am a Computer Science Engineer and a part time Blogger. My aim is to provide information about topics related to Jobs, Recruitment's, Results, Tech & Tips and much more. You can follow me on Twitter, Facebook and Google+.

Leave a Reply