IBPS RRB 27th September,2014 morning shift questions

IBPS RRB 27th September,2014 morning shift questions asked are provided here below. Candidates who have appeared for IBPS RRB Regional Rural Banks exam 2014 on 27/09/2014 are requested to check their IBPS RRB answer keys for office assistant’s posts. Hence candidates can check their GA General Knowledge or General Awareness questions held of IBPS RRB 27th September,2014 morning shift questions.As per the analysis given by aspirants appeared for exam on 27th September, 2014; we are providing general awareness questions based on the memory.

IBPS RRB 27th September, 2014 morning shift questions:

1).The first president of India

Ans: Rajendra Prasad

2).KYC (Know Your Customer) is related to what?

Ans: For Opening Bank Accounts

3).COO Full Form?

Ans: Chief Operating Officer

4).”Hole” term is associated with which sport?

Ans: Golf

5).Question asked on No. of Express Trains?

Ans: 27

6).One questions asked on Narendra modi

7).Who among the following related to Shooting?

Ans: Jitu Rai

8).M Vijay is related to which sport?

Ans: Cricket

9).Who is cricketer to politician?

Ans: Imran Khan

10).Who among the following scored the highest run in 5th test from the Indian Cricket Team?

Ans: MS Dhoni

11).The first satellite sent by India is?

Ans: Aryabhatta

12).What PONZI Scam deals with?

13).Who is the Ashok Chakra Winner?

14).SEBI (Securities Exchange Board of India) is related to what?

Ans: Money Market

15).Why NJAC (National Judicial Appointments Commission) ?

Ans: NJAC mainly deals with the appointment and transfer of judges to the higher judiciary in our country

16).Maryam Mirzakhani belongs to which country?

Ans: Iran

17).Advani has invested 15.5 bn for which country?

Ans: Australia

18).Question asked on Capital gain tax?

Ans: 20%

19). the sports player “Sergio Ramos” related to which sport?

Ans: Football

20). what is the Operation Vijay is related to?

Ans: Kargil

21).Which country has the highest student populated country based on Census 2011?

Ans: India

22).A question on education cess?

Ans: 3%

23).Thermal power plant UDUPI purchased by?

Ans: Adani group

24).Organization Boko haram is from which of the following countries?

Ans: Nigeria

25).The tallest flag was used _________ on 15th August

Ans: Central Park (Connaught place)

26).The currency of Bangladesh?

Ans: Taka (Bangladesh Capital – Dhaka)

27).1 Q on capital (Mizoram capital)?

Ans: Aizawl

28).How many new IIMS?

Ans: 5

29).Who is HR Khan?

Ans: Deputy Governor

30).What is the revised age under Juvenile Crime Act?

Ans: 16 to 18 years

31).How many transactions (free) from different bank ATM in metro cities?

Ans: Three

32).What is the full form of ARC?

Ans: Asset Reconstruction Company

Note: We have provided above questions asked in IBPS RRB morning shift questions held on 27th September,2014 (Saturday) having only intention to give some idea for aspirants appearing for exam tomorrow and later on keeping in view that sharing is caring.

Leave a Reply