IBPS Clerk CWE 2014 IV Questions held 06th December 2014

IBPS Clerk CWE 2014  IV Questions held 06th December 2014 ,General Awareness Questions and Computer Questions are provided below.IBPS Clerk 2014 Exam held on 06th December 2014 Paper Review and Analysis can be obtained here. I request aspirants who are going to appear in coming days for IBPS Clerk CWE IV 2014 exam not to lose this Golden Opportunity. Check IBPS Clerk 2014 Exam Review of Morning Shift General Awareness and Computer Questions, Reasoning, Quantitative Aptitude, General English Review / Analysis can be obtained here.

Name of the Organization: IBPS (Institute of Banking Personnel Selection)

Name of the Job Position: IBPS CWE IV 2014 Clerical Cadre

Important Dates:

IBPS Clerk CWE 2014 Exam Dates:

a).06th December 2014

b).07th December 2014

c).13th December 2014

d).14th December 2014

e).20th December 2014

f).21st December 2014

g).27th December 2014

IBPS CWE 2014 Clerk Result: January 2015

IBPS Clerk 2014 Download Interview Call Letter: January 2015

IBPS Clerk 2014 Conduct of Interview: February 2015

IBPS Clerk 2014 Final Provisional Allotment: April 2015

IBPS Clerk CWE 2014 IV Questions held 06th December 2014:

1).What is the full form of URL?

Ans: URL – Uniform Resource Locator

2).What is NPA Stands for?

Ans: Non Performing Assets

3).Playing it my Way is the Autobiography of ____?

Ans: Sachin Tendulkar

4).Currency of Italy?

Ans: Italy – Rome – Euro

5).Manmohan Singh was awarded by ____ County?

Ans: Japan

6).LRSAM missile was developed by India with the help of ____ country?

Ans: Israel

7).What does first M stands for in MOM?

Ans: Mars

8).Public Service Broadcasting Day?

Ans: November 12th

9).What is the study of fungal diseases?

Ans: Mycology

10).Minimum capital requirement for private bank?

Ans: 500 Cr

11).Pensioners Scheme (Digital certificate)?

Ans: Jeevan Praman

12).UNESCO Headquarters?

Ans: Paris

13). Which state has highest rural population (Census 2011) ?

Ans: Uttar Pradesh

14).Aravali Ranges in Which States?

Ans: Gujarat, Rajastan, Haryana and Delhi

15).Full form of KYC?

Ans: Know Your Customer

16).What does BC Stands for?

Ans: Business Correspondent

17).Regulator of Insurance Companies?

Ans: IRDA (Insurance Regulatory Development Authority)

18).What is the Full form of RTGS?

Ans: RTGS – Real Time Gross Settlement

19).What is the Capital of SWEDEN?

Ans: Stockholm

 20). Deposit guarantee agency in India?

Ans: DICGC (Deposit Insurance and Credit Guarantee Corporation)

21).The lender of Last resort for banks in India?

Ans: RBI Reserve Bank of India

22).Cheque comes under ______ Act?

Ans: Negotiable Instruments Act, 1881

23).World Chess Championship held at?

Ans: Sochi (Russia)

24).ICC Test Team Captain of The Year 2014?

Ans: Angelo Mathews

25).The Footer in MS Words will be displayed _____

Ans: Bottom of the Page

26).What is Amortization ? 

27).Which State has declared as “Tourism Year 2015” ? 

Ans: Madhya Pradesh

28).Which country has 80% of World Polio Cases ? 

Ans: Pakistan

IBPS Clerk 06th December 2014 Evening Shift Questions

  1. Samyak Paul Chowdhury Reply

    standard set.

  2. aashimagoel123@gmail.com Reply

    kisan credit card validity – 3 years hoti hai

Leave a Reply